Groepsarrangementen

Onze groepsarrangementen bestaan uit een combinatie van culinair genieten en aansprekende (culinaire) activiteiten in een sfeervolle ambiance. Zeer geschikt voor een bijzonder uitstapje met relaties, collega’s, vrienden, familie of businessclub!

Hieronder treft u een aantal mogelijke groepsarrangementen voor een ochtend, middag, avond of een hele dag. Afhankelijk van uw wensen en doelstellingen is een programma op maat natuurlijk ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

 • Saté en Rosé

  Op mooie dagen is het heerlijk om met een groep te genieten van Saté & Rosé op ons terras. Onder het genot van een goed glas rosé gezellig verhalen uitwisselen en bijpraten over uw belevenissen.  Ondertussen bereiden wij de bijzonder smakelijke saté of andere gerechten op de OFYR, onze kunstzinnige barbecue.

  Bekijk het filmpje om te zien wat een fijne sfeer dit met zich meebrengt!

  Goed idee? Activeer uw familie, vrienden en/of collega’s (min. 10 personen) en reserveer nu!

  Prijs: in overleg
  Vraag vrijblijvend een offerte aan!

 • Kookworkshop

  Samen eten schept een band, samen koken is super gezellig. Als teambuilding sessie, met collega’s, relaties, vrienden of familie, samen aan de slag in de keuken. Patron Freddy Bult leert u de fijne kneepjes van het vak. In een ongedwongen sfeer bereidt u een overheerlijk meer gangenmenu, welke seizoensgebonden wordt samengesteld. Tijdens het aperitief verdeelt de patron de werkzaamheden en bespreekt hij de recepten. Na wat tips & tricks gaat u aan de slag. U kookt per groepje van twee of drie personen een gerecht of onderdeel van het menu. Vanzelfsprekend zorgt de keukenbrigade voor een goede begeleiding waardoor succes verzekerd is. Na het ‘harde werken’ kunt u lekker ongedwongen aanschuiven en genieten van uw zelfgemaakte diner.

  Alles kan, niets moet. In overleg kunt u de workshop net zo interactief maken als u zelf wilt. Gezellig met elkaar koken .... of gewoon lekker met elkaar kletsen aan de keukentafel.

  Een kookworkshop wordt georganiseerd in Teades Plak, een sfeervolle, huiselijke ruimte met een groot kookeiland.

  Prijs: De kosten voor een vier gangen kookmenu zijn vanaf € 48,00 p.p. excl. drankjes.
  Aantal deelnemers: vanaf 8 tot ± 16 personen
  Reserveer nu!

 • Walking dinner

  Een walking dinner is een ideale manier om uw gasten te ontvangen op een meer losse en informele manier. We combineren de voordelen van een borrel met die van een culinair diner. Niet statisch aan tafel, maar informeel met statafels en functionele loungeachtige zitjes. Om optimaal te kunnen netwerken of bij te praten. Terwijl uw gasten rondlopen en met elkaar in gesprek zijn serveren wij culinaire gerechten die handzaam zijn. Het hoofdgerecht wordt in buffetvorm gepresenteerd.

  Het vijfgangen arrangement is een feest van herkenning en tegelijk van ontdekking. Met voor elk wat wils en smaken die iedereen lust. Want we koken graag met Friese producten met behoud van regionale tradities.

  • Drie culinaire gerechten uitgeserveerd op servies / glas met één bestek item, zodat ze uit de hand kunnen worden genuttigd.
  • Hoofdgerecht met groente en aardappelgarnituur vanaf een buffet gepresenteerd.
  • 'Glas’ dessert.

  Prijs: vanaf € 32,50 p.p. exclusief drankjes
  Aantal deelnemers: in overleg
  Reserveer nu!

 • Varen met een Skûtsje

  Rottevalle is gelegen aan de poort van het natuurgebied "De Noardlike Fryske Wâlden". Tijdens dit arrangement gaat u aan boord van skûtsje De Rot in de haven van Rottevalle en vaart u via De Lits naar het meer De Leijen. De Leijen is ontstaan door veenafgraving. Met vele eilandjes om aan te leggen en beschutte rietkragen is het de omgeving om tot rust te komen en te genieten van de vele vogels in dit gebied. De rust, de ruimte, de riet- en moerasoevers vormen namelijk aantrekkelijk leefgebied voor talrijke moerasvogels. Als er dan ook nog een lekkere, origineel gevulde picknickmand aan boord is, is het leven goed en vooral fluisterstil daar op die De Leijen.

  Dit arrangement is een leuke toevoeging aan uw diner, lunch en/of vergadering. Vanaf een tijdsduur van anderhalf uur is het zeker de moeite waard.

  Prijs: De basisprijs voor het skûtsje De Rot bedraagt € 195,00 en de picknickmand kost € 20,00 p.p. Eventueel aan te vullen met een goede fles wijn.
  Aantal deelnemers: max. 12 personen
  Reserveer nu!

 • Masterclass wilde kruiden

  Maak een korte wandeling in de omgeving van Rottevalle met kruidenvakvrouw Tjitske Postma. Tjitske laat u onderweg kennismaken met wilde kruiden en eetbare bloemen en planten. Zij geeft uitleg over de eigenschappen, de verschillende toepassingen, praktische tips en leuke weetjes over de kruiden, gelardeerd met mythen en sagen. Na deze speciale beleving zult u de natuur met geheel andere ogen gaan bekijken en ervaren.
  Bij terugkomst in De Herberg serveren wij een uitgebalanceerd menu, waarin de wilde kruiden en producten zijn verwerkt die u op de ontdekkingstocht bent tegengekomen.

  Proeven, ruiken, voelen, het is een beleving die u niet snel zult vergeten.

  • vanaf 18.00 uur
  • korte wandeling rondom Rottevalle
  • 4 gangen menu met wilde kruiden

  Prijs: € 48,00 per persoon
  Aantal deelnemers: vanaf 8 personen
  Reserveer nu!

 • De Kruidhof arrangement

  Wandel door de tuinen van Botanische tuin De Kruidhof te Buitenpost met de grootste, botanische geneeskrachtige kruidentuin van West-Europa en ontdek kruiden. In totaal groeien er zo'n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuinen zijn gevarieerd en hebben zowel recreatieve, educatieve als informatieve elementen. Optioneel met een verhalenverteller die u op ludieke wijze de veelzijdigheid van de streek laat beleven.

  • 10.00u ontvangst bij De Kruidhof - koffie / kruidenthee met iets lekkers
  • 10.30u wandeling onder door De Kruidhof (optioneel met verhalenverteller)
  • 12.00u vertrek richting Rottevalle
  • 12.30u aankomst bij De Herberg voor een workshop met kruiden en een 3-gangen lunch met kruiden
  • 15.00u afsluiting

  Prijs: € 62,50 per persoon 
  Aantal deelnemers: vanaf 8 personen
  Reserveer nu!

Vraag vrijblijvend een offerte aan