Groepsarrangementen

Onze groepsarrangementen bestaan uit een combinatie van culinair genieten en aansprekende (culinaire) activiteiten in een sfeervolle ambiance. Zeer geschikt voor een bijzonder uitstapje met relaties, collega’s, vrienden, familie of businessclub!

Hieronder treft u een aantal mogelijke groepsarrangementen voor een ochtend, middag, avond of een hele dag. Afhankelijk van uw wensen en doelstellingen is een programma op maat natuurlijk ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

  • Dinerbuffet proeverij / Walking Dinner

    Een dinerbuffet proeferij / walking dinner is een meer informele en dynamische manier om uw gasten te ontvangen. We combineren de voordelen van een borrel met die van een culinair diner. Niet statisch aan tafel, maar informeel met statafels en functionele, loungeachtige zitjes. Om optimaal te kunnen netwerken of bij te praten. Terwijl uw gasten rondlopen en met elkaar in gesprek zijn, serveren wij culinaire gerechten die handzaam zijn. Het hoofdgerecht wordt in buffetvorm gepresenteerd.

    Het vijfgangen arrangement is een feest van herkenning en tegelijk van ontdekking. Met voor elk wat wils en smaken die iedereen lust. Want we koken graag met Friese producten met behoud van regionale tradities.

    Groepsarrangement:

    Ontvangst  

    • Vrij aperitief – borrelen  bij de bar                                  

    Voorgerechten
    Een drietal ’vorkjes’ gerechten, de gerechten worden in glas of klein servies en met één bestek item geserveerd, zodat deze gemakkelijk ‘uit de hand’ kunnen worden genuttigd.

    • Tomaat, diverse bereidingen van tomaat gecombineerd met groenten uit het seizoen
    • Gemarineerde zalm, Hollandse garnalen en een venkelatjar
    • Rundertartaar met gevogelte leverparfait, geplukte salade en groente zoet zuur                                        

    Hoofdgerecht (buffet)

    • In zijn geheel gebraden dunne runderlende uit Eastermar 
    • Met honing en tijm gemarineerde varkensrug
    • Aardappel uit de oven / gemengde warme groenten / rauwkost salade 

    Nagerecht

    • Verschillende bereidingen Wichters, chocolade (roomijs en pudding)

    Prijs: vanaf € 38,00 p.p. exclusief drankjes
    Aantal deelnemers:  vanaf 20 tot  ca. 90 personen
    Reserveer nu!

  • Menu suggesties groepen

    Om u een indruk te geven van de mogelijkheden heeft onze keukenbrigade een aantal menu’s samengesteld. Betreffend menu’s zijn voorbeelden. U kunt ook de gerechten in de menu's onderling wisselen. Vanzelfsprekend houden wij graag rekening met uw individuele eet/dieetwensen en overleggen wij graag met u.

    Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

    Menusuggesties ten behoeve gezelschappen groepen vanaf 20 personen:

    3 gangen menu à € 32,00 p.p.

    • Zure zult met ingelegde meloen en rauwe ham uit Anjum
    • Parelhoenfilet, gemarineerde champignons, witlof, groene asperge en Zat’ar roomsaus
    • Combinatie van Wichters en witte chocolade 

    4 gangen menu à € 41,00 p.p.

    • Gemarineerde zalm, roerei, citroencrème en bieslook
    • Gekonfijte krielaardappelen, gebakken suikersla, tomaten etuvé en tomatenbouillon
    • Runderlende, saté mousseline, paddenstoelen, geroosterde broccoli en sherry knoflook jus
    • Bavarois van rood fruit met marcarpone sorbetijs

    5 gangen menu à € 50,00 p.p.

    • Runderrookvlees met tartaar, perfecte eidooier, augurk, kruidenmayonaise en kaaskrokanten
    • Scholfilet met krabfregula, viseitjes, spinazie en klassieke vissaus
    • Lasagne van geroosterde knolselderij, amandelen en dadels
    • Tamme eend, structuren van rode biet, geroosterde ui en grove mosterd jus
    • Mousse van pure chocolade, zwarte kersen en vanille roomijs

    6 gangen menu à € 59,00 p.p.

    • Cocktail van Hollandse garnalen, crème van peterselie  met Hollandse kropsla en olijven
    • Baklava van Gele Woudbonen met een melkschuim van lavas
    • Kabeljauwfilet, gemarineerde tomaat en champignons
    • Kwartelborst, mais, polenta en Limoncello  
    • Kalfsmedaillon en kalfstartaar, gefrituurde eidooier, bonen, kappertjes en Choronsaus
    • Gepocheerde perzik, framboos, boerenyoghurtijs en Dumkes

    Reserveer nu!

  • Saté en Rosé

    De OFYR is dé nieuwe manier van outdoor koken & grillen. De OFYR heeft een unieke design  en is een ongelooflijk veelzijdig kooktoestel. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die tevens fungeert als zeer efficiënt kookoppervlak. Hiervan genieten is een bijzondere belevenis. Bij mooie dagen om met een groep te genieten van bijvooreeld Saté & Rosé op ons terras. Onder het genot van een goed glas rosé gezellig verhalen uitwisselen en bijpraten over uw belevenissen.  Ondertussen bereiden wij de bijzonder smakelijke saté of andere gerechten op de OFYR, onze kunstzinnige barbecue.

    Bekijk het filmpje om te zien wat een fijne sfeer dit met zich meebrengt!

    Goed idee? Activeer uw familie, vrienden en/of collega’s (min. 10 personen) en reserveer nu!

    Betreffende bijzondere OFYR barbeque arrangementen serveren wij al vanaf € 25,00 per persoon.

    Vraag vrijblijvend een offerte aan!

  • Kookworkshop

    Samen eten schept een band, samen koken is super gezellig. Als teambuilding sessie, met collega’s, relaties, vrienden of familie, samen aan de slag in de keuken. Patron Freddy Bult leert u de fijne kneepjes van het vak. In een ongedwongen sfeer bereidt u een overheerlijk meer gangenmenu, welke seizoensgebonden wordt samengesteld. Tijdens het aperitief verdeelt de patron de werkzaamheden en bespreekt hij de recepten. Na wat tips & tricks gaat u aan de slag. U kookt per groepje van twee of drie personen een gerecht of onderdeel van het menu. Vanzelfsprekend zorgt de keukenbrigade voor een goede begeleiding waardoor succes verzekerd is. Na het ‘harde werken’ kunt u lekker ongedwongen aanschuiven en genieten van uw zelfgemaakte diner.

    Alles kan, niets moet. In overleg kunt u de workshop net zo interactief maken als u zelf wilt. Gezellig met elkaar koken .... of gewoon lekker met elkaar kletsen aan de keukentafel.

    Een kookworkshop wordt georganiseerd in Teades Plak, een sfeervolle, huiselijke ruimte met een groot kookeiland.

    Prijs: De kosten voor een vier gangen kookmenu zijn vanaf € 48,00 p.p. excl. drankjes.
    Aantal deelnemers: vanaf 8 tot ± 16 personen
    Reserveer nu!

  • Varen met een Skûtsje

    Rottevalle is gelegen aan de poort van het natuurgebied "De Noardlike Fryske Wâlden". Tijdens dit arrangement gaat u aan boord van skûtsje De Rot in de haven van Rottevalle en vaart u via De Lits naar het meer De Leijen. De Leijen is ontstaan door veenafgraving. Met vele eilandjes om aan te leggen en beschutte rietkragen is het de omgeving om tot rust te komen en te genieten van de vele vogels in dit gebied. De rust, de ruimte, de riet- en moerasoevers vormen namelijk aantrekkelijk leefgebied voor talrijke moerasvogels. Als er dan ook nog een lekkere, origineel gevulde picknickmand aan boord is, is het leven goed en vooral fluisterstil daar op die De Leijen.

    Dit arrangement is een leuke toevoeging aan uw diner, lunch en/of vergadering. Vanaf een tijdsduur van anderhalf uur is het zeker de moeite waard.

    Prijs: De basisprijs voor het skûtsje De Rot bedraagt € 195,00 en de picknickmand kost € 20,00 p.p. Eventueel aan te vullen met een goede fles wijn.
    Aantal deelnemers: max. 12 personen
    Reserveer nu!

  • Masterclass wilde kruiden

    Maak een korte wandeling in de omgeving van Rottevalle met kruidenvakvrouw Tjitske Postma. Tjitske laat u onderweg kennismaken met wilde kruiden en eetbare bloemen en planten. Zij geeft uitleg over de eigenschappen, de verschillende toepassingen, praktische tips en leuke weetjes over de kruiden, gelardeerd met mythen en sagen. Na deze speciale beleving zult u de natuur met geheel andere ogen gaan bekijken en ervaren.
    Bij terugkomst in De Herberg serveren wij een uitgebalanceerd menu, waarin de wilde kruiden en producten zijn verwerkt die u op de ontdekkingstocht bent tegengekomen.

    Proeven, ruiken, voelen, het is een beleving die u niet snel zult vergeten.

    • vanaf 18.00 uur
    • korte wandeling rondom Rottevalle
    • 4 gangen menu met wilde kruiden

    Prijs: € 48,00 per persoon
    Aantal deelnemers: vanaf 8 personen
    Reserveer nu!

Vraag vrijblijvend een offerte aan