Gastvrijheid is onze tweede natuur

De authentieke Herberg leent zich perfect voor een romantisch diner voor twee of een gezellig intiem samenkomen met vrienden of familie. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle is dan ook van oorsprong een plek waar mensen plezier met elkaar beleven én herinneringen maken. Geniet van heerlijke gerechten. Stuk voor stuk vol liefde bereid, met producten en ingrediënten uit het seizoen. We selecteren de beste ingrediënten bij onze lokale leveranciers, uit onze eigen moestuin en waar mogelijk rechtstreeks uit de Friese natuur. 

Ook chef Kees Meinderts, in februari 2021 door ons verwelkomd, omarmt onze denkwijze. Met zijn gedegen ervaring bij Jonnie en Thérèse Boer (Librije) en Landgoed Lauswolt geven we met Kees een volledig nieuwe impuls aan onze keuken. Daarbij blijft onze basis onverminderd lokaal en kwalitatief. Onze gast beleeft een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken biedt. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Kees kookt al vele jaren op topniveau en zijn motto daarbij is ‘Het moet memorabel lekker zijn!’

Herbergmenu

Om absoluut de beste kwaliteit op het bord te garanderen, werken wij met ons befaamde Herbergmenu. Onze gasten genieten, zonder lang na te hoeven denken, en wij garanderen de optimale beleving. De sublieme combinatie van smaken en ingrediënten verrassen op ultieme wijze. Hierbij laten we ons inspireren door de smaken van het huidige jaargetijde: dé signatuur van de Herberg. Wij koesteren de Nederlandse keuken. Werken bij voorkeur met producten uit de directe omgeving en die producten delen wij graag met u.

Zogezegd, onze basis komt van het seizoen en authentieke Nederlandse gerechten met geraffineerd gebruik van groenten en andere ingrediënten. Alhoewel buitenlandse invloeden merkbaar zijn, blijven wij dicht bij de oorsprong. Kenmerken van onze moderne en persoonlijke kookstijl: puur, vers, liefst biologisch en duurzaam.

Ons Herbergmenu wisselt regelmatig. Soms na een kleine twee weken en soms zelfs per dag, al naar gelang het seizoen aanbod, inspiratie, trends en de beleving die we willen creëren.

Blijf bij jezelf, dat maakt de wereld mooier.’

De wensen van onze gasten vinden we belangrijk. Zo komen we samen tot de keuze: hoeveel gangen, waar je wel óf niet van houdt en of je misschien een dieet volgt. Ons keukenteam kookt vol passie en brengt uw wensen en mooie smaakcombinaties met elkaar in balans. Zo beleef je een culinaire reis langs het beste wat de natuur en de keuken biedt. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Uw specifieke voorkeuren, zoals bijvoorbeeld vegetarisch, passen wij in het menu aan. Ook een allergie is voor ons geen enkel probleem.

Gastvrijheid is ons tweede natuur. Wij zorgen dan ook dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Wij serveren de komende periode uitsluitend een Herbergmenu vanaf 4 gangen.

  • 4-gangen € 54,00 p.p.
  • 5-gangen € 64,00 p.p.
  • 6-gangen € 74,00 p.p.

Wijnen en meer       

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal om draait bij De Herberg van Smallingerland. Bij de gerechten kunnen wij bijpassende wijnen serveren. Maar wist je dat we ook een mooie selectie non-alcoholische dranken schenken, zoals ‘wijnen' zonder alcohol, gefermenteerde groenten- en fruitsappen geïnfuseerd met diverse kruiden en specerijen. De bijzondere sappen geven, net als wijn, lekkere complexe smaken en zijn daarom goed te combineren met onze gerechten. Wij adviseren je graag!