Ter ere van het 30-jarig jubileum van De Herberg van Smallingerland ontvangen wij een bijzondere gast: Martin Kruithof, al meer dan dertig jaar de drijvende kracht achter De Lindenhof**. Samen met zijn crew bereidt hij in onze keuken het exclusieve ‘Ziel en Zaligheid Menu’ – zes gangen die elk een ode zijn aan jarenlange toewijding en vakmanschap.
Op maandag 24 november wacht u een avond die in het geheugen gegrift blijft. Kruithof, de langstzittende sterrenchef van Nederland, brengt zijn klassiekers en signatuurgerechten naar Rottevalle.
Het glas champagne bij binnenkomst met – fonkelend als belofte – en verschillende amuses luiden die een diner in dat méér is dan een maaltijd een samensmelting van oprechte gastvrijheid en verfijnde gastronomie. Het menu bestaat uit;
Amuses
Wakame | Sesam | Zalm
Paling | Rettich | Wasabi
Plaatham | Paprika | Aardappel
Hazelino | Ganzenlever | Amarena-kers
Risotto | Yuzu | Citroengras
Tomaat | Karamel | Gember
Gekonfijt kwartelboutje
Cappuccino van kreeft met steranijs
M E N U
Krab | IJsbergsla | Ponzu
Snoekbaars |Tomaat | Basilicum
Zwezerik | Paling | XO-saus
Fazant | Zuurkool | Ganzenlever
Sûkerbôle | Blauwe kaas | Witte chocolade
Mokka blöf | Vanille | Espresso
Koffie / thee
Mokka karamel
Hazelnoot sinaasappel spritz
Gember koekje
Fryske dúmkes
Peren tartelettes
Whiskey truffels
Schuimpjes
Madeleines
Geïnspireerd door natuur, cultuur en het waterrijke landschap vertaalt Martin deze rijkdom naar pure, klassieke én verrassende smaaksensaties. Zo ontstaat een culinaire reis langs gerechten die geschiedenis schreven – een avond waar de tijd even stilvalt.
Prijs: 250 per persoon, all-in.
Reserveren kan via onze website, rechts onder. Geef het aantal personen in, prik de datum 24 november, ontvangst 18:00 uur.
Afhankelijk van het aantal reserveringen plaatsen wij u aan een gezamenlijke tafel.