Keukenbrigade

Met verfijnde technieken kom je heel ver. Maar gelardeerd met enthousiasme, passie en gedrevenheid krijg je een fantastisch draaiend geheel: een team om trots op te zijn. Onder de bezielende leiding van chef Kees Meinderts komen de meest heerlijke en prachtige gerechten onder hun handen vandaan. Hierbij een voorstelrondje langs de mannen van de keukenbrigade…

 
Kees Meinderts

'Er waren voor mij twee keuzes: óf ik werd boer óf ik werd kok. Dat ik uiteindelijk kok werd was niet echt verrassend. Als 5-jarige kookte ik namelijk al. Mijn vader was altijd druk op ons landbouwmechanisatiebedrijf. Hij kwam vaak laat thuis en at dat wat mijn moeder apart had gezet en wat ik "oppimpte". Hierdoor kwam ik als snel in aanraking met koken. Ja, toen zat er al veel creativiteit in me.’ Het is deze creativiteit en zijn ervaring die bijdragen aan het uiteindelijk op topniveau koken.

 
Marijn Meijer

‘Ik liep als 15-jarige hier in Rottevalle De Herberg al in en uit. Mocht er namelijk als afwashulp meewerken. Tegenwoordig draai ik mee op de warme kant, als zogenaamd rôtisseur. Vleesbereidingen, dat is mijn taak. Daarbij vind ik het geweldig hoe een wilde eend volledig van kop tot staart wordt verwerkt. Voorbeeldje? Nou, de borstjes op het karkas garen we langzaam in de oven. De pootjes konfijten we en van het karkas maken we een heerlijke filmende jus. Dat zijn maar enkele bewerkingen van 1 eend!’ Marijn werkte een jaar in het restaurant van Smink en kwam, tegelijk met Kees, weer terug naar De Herberg. ‘Ik heb net het diploma gespecialiseerd kok op zak. Maar hier in de praktijk, dus van Kees, leer ik écht het vak.’

 
Ivan Bult

Ivan is zelfstandig werkend kok en volgt de Cas Spijkers-opleiding: één van de 3 opleidingen die deze jonge connaisseur op zijn naam heeft staan. Hij werkte op Landgoed Lauswolt al naast Kees. Daarvoor stond hij Jan Smink in zijn restaurant ter zijde. Bij De Herberg staat hij garant voor smaakvolle amuses, voorgerechten en friandises die vanuit de keuken richting gast gaan. De koude kant dus. 
‘Ik stond als klein mannetje al in de restaurantkeuken naast mijn vader, die ook kok is. Was er niet bij weg te slaan! Toen de vraag kwam wat beroepsmatig aan te pakken, lag het voor de hand: ik zou ook kok worden! Er is niets mooier dan met mooie producten tot bijzondere gerechten te komen. Een lust voor het oog en zinnenstrelend voor de mond. Wat ik voor ogen heb in de toekomst? Ik wil naar Zwitserland, nog meer leren!’

 
Remco Groeneveld

Deze Benjamin uit de keuken werd door zijn oma geënthousiasmeerd. ‘Jeetje, hoe oud zal ik geweest zijn? Vier jaar? Mijn oma kookte, als we bij haar aten, de sterren van de hemel. En ik mocht meehelpen met koken. Prachtig vond ik dat. Daar is de liefde voor het koken begonnen.’ Op de middelbare school, kwam Remco weer in contact met het koken. Dat resulteerde uiteindelijk in de MBO-opleiding Zelfstandig werkend kok, niveau 3. ‘Wat ik na deze opleiding kan en/of wil? Niveau 4 is een logische, maar de patisserie trekt me ook wel.’
Bij De Herberg ondersteunt Remco iedereen daar waar nodig is, om op die manier zijn vaardigheden te vergroten.

Kom kennismaken met onze brigade en proef van hun kennis, kunst en kunde!