Skûtsje ‘De Rot’ 135 jaar zeilend onderweg.

Met het opvoeren van het openluchtspel ‘IZER’ wordt dit jaar de 135ste verjaardag gevierd van het skûtsje ‘De Rot'
Het beloofd een bijzonder openluchtspektakel te worden. ‘De Rot’ zal speciaal voor dit spektakel neergezet worden op het Mulderplein naast De Herberg. IZER heeft als thema ‘’verandering”. Het historisch theaterstuk gaat over de spanning die in een dorp ontstaat door vernieuwingen. De bouw van “De Rot” in 1887 was een grote uitdaging in Rottevalle omdat dit het eerste skûtsje zou worden dat van ijzer is gemaakt. De mienskip had er geen vertrouwen in. Het tegendeel is bewezen. 'De Rot' is nog steeds en al 135 jaar in de vaart. Onder een professioneel artistiek- en productieteam komen de amateurs met name inwoners uit Rottevalle tot een uniek openluchtspel. Het geheel speelt zich af op het Muldersplein in Rottevalle voor De Herberg van Smallingerland. 

In De Herberg woonde destijds Tsjerk van Dijk, één van de opdrachtgevers voor de bouw van het ijzeren skûtsje. De huidige Herbergiers verzorgen tijdens het evenement de catering. Om de authentieke beleving van een mooie avond uit in Rottevalle te completeren is er een heerlijk PLUS arrangement te boeken waarbij je de pure gastvrijheid kunt ervaren, heerlijk kan eten en drinken en daarna kunt genieten van een prachtige voorstelling met gereserveerde plekken op een zeer bijzondere historische locatie.

Plus arrangement Izer (21 september t/m 1 oktober)

  • ontvangst tussen 17.00 – 17.30 uur in de monumentale Herberg van Smallingerland
  • incl. feestelijk aperitief en tijdens het eten een bijpassend dranken arrangement
  • een driegangenmenu met de beste ingrediënten van lokale leveranciers.
  • ticket voor de voorstelling op mooie gereserveerde plaatsen.
  • prijs van dit speciale arrangement is € 78,00 p.p

Klik hier om via de website iepenloftsul ‘IZER’ tickets bestellen.

Met een diner in de monumentale Herberg kom je ongetwijfeld in de juiste stemming voor deze unieke happening. Wilt je met de familie, vrienden of zakenrelatie naar deze voortelling dan zien wij aanvraag / boeking graag tegemoet. Vragen? Neem contact op met De Herbergiers. info@herbergvansmallingerland.nl / 0512 342064.