Culinair toptalent in onze keuken!

Vanaf 1 februari 2021 neemt chef Kees Meinderts (33) de culinaire scepter ter hand in de keuken van De Herberg van Smallingerland. Wij eigenaren, Aukje Westerhof en Freddy Bult, trekken met hem een zeer ervaren chef aan met ervaring in sterrenrestaurants. Kees werkte eerder zeven jaar als souschef bij De Librije in Zwolle en kookte de afgelopen vijf jaar als souschef en keukenchef bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.
 
De geboren en getogen Fries geeft een volledig nieuwe impuls aan de keuken van De Herberg. Kees: “De basis blijft onverminderd lokaal en kwalitatief". Hij neemt de creativiteit en ervaring mee die je opbouwt door jaren op topniveau te koken. Vanuit zijn netwerk gaat De Herberg nog meer werken met producten uit de regio. Kees heeft contacten met jagers uit de regio. Een mooie groenteteler in de buurt en twee binnenvissers heeft Kees al op het oog om mee samen te werken. "De Waddenzee ligt om de hoek en ik onderzoek graag of wij de vis en schaal- en schelpdieren direct van de kotter kunnen afnemen.” Naast een zak vol ervaring brengt Kees een bak vol onverholen ambitie mee: ”Ik wil graag eindverantwoordelijk zijn voor een mooie keuken met gerechten die gasten zich nog lang en levendig gaan herinneren.”

Investeren in kwaliteit
De logische vraag of het aantrekken van Kees het begin is van het afbouwen van de betrokkenheid van het, inmiddels 25 jaar actieve, herbergierskoppel lacht men hartelijk weg: ”We investeren juist in deze kwaliteitsslag en zijn nog lang niet klaar met de Herberg.” Kees beaamt: ”Ik verwacht een mooie en lange samenwerking. Verder kijk ik niet.”