Culinair toptalent in onze keuken!

Vanaf 1 februari 2021 is chef Kees Meinderts (33) verantwoordelijk in de keuken van De Herberg van Smallingerland. Wij eigenaren, Aukje Westerhof en Freddy Bult, trekken met hem een zeer ervaren chef aan met ervaring in sterrenrestaurants. Kees werkte eerder zeven jaar als souschef bij De Librije in Zwolle en kookte de afgelopen vijf jaar als souschef en keukenchef bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.
 
De geboren en getogen Fries geeft een volledig nieuwe impuls aan de keuken van De Herberg. Kees: “De basis blijft onverminderd lokaal en kwalitatief". Hij neemt de creativiteit en ervaring mee die je opbouwt door jaren op topniveau te koken. Met deze verfijnde technieken kom je heel ver. Maar gelardeerd met enthousiasme, passie en gedrevenheid krijg je een fantastisch draaiend geheel: een team om trots op te zijn. Onder de bezielende leiding van chef Kees Meinderts komen de meest heerlijke en prachtige gerechten onder hun handen vandaan. We doen graag een voorstelrondje langs de mannen van de keukenbrigade.


Investeren in kwaliteit
De logische vraag of het aantrekken van Kees het begin is van het afbouwen van de betrokkenheid van het, inmiddels 25 jaar actieve, herbergierskoppel lacht men hartelijk weg: ”We investeren juist in deze kwaliteitsslag en zijn nog lang niet klaar met de Herberg.” Kees beaamt: ”Ik verwacht een mooie en lange samenwerking. Verder kijk ik niet.