Voorgerecht

Rouleau van zalm en coquille met bleekselderij, koriander, citrus en chirozo

Culinair Arrangement

De authentieke Herberg leent zich perfect voor een romantisch diner voor twee, of een gezellig intiem samenkomen met vrienden of familie. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle is van oorsprong een plek waar mensen plezier met elkaar beleven en herinneringen maken. Geniet van heerlijke gerechten, vol liefde bereid met producten en ingrediënten uit het seizoen. We selecteren de beste ingrediënten bij onze lokale leveranciers, in onze eigen moestuin en waar mogelijk rechtstreeks uit de Friese natuur. 

Bekijk hieronder ons actuele Herbergmenu, dé signatuur van De Herberg. Wij werken uitsluitend met dit verrassingsmenu, waarbij u uiteraard het aantal gangen en uw persoonlijke voorkeuren aan kunt geven. Ons keukenteam brengt hierin vol passie de smaakcombinaties met elkaar in balans. Zo maakt u een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken te bieden heeft. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Ons culinaire arrangement wisselt, afhankelijk van jaargetijde en is altijd geïnspireerd door de smaken die het seizoen te bieden heeft. Met het Herbergmenu geniet u zonder na te denken van al het goede dat de natuur en de omgeving te bieden heeft.

Kalender Reserveren

Het Herberg Herfstmenu

Onze chef Freddy combineert samen met het keukenteam vol passie alle smaken en ingrediënten op verrassende en ultieme wijze. Zo kunt u samen met geliefden heerlijk met elkaar aan tafel gaan en ongehinderd genieten van de frisse smaken dit jaargetijde te bieden heeft in ons actuele Herbergmenu.

De dagen worden steeds kouder en we krijgen meer zin om gezellig binnen te blijven en samen op te warmen met een lekker diner. Wat past er nu beter bij het najaar dan een heerlijke wildgerechten, met daarbij volle en warmere smaken groenten.  Laat u verrassen, door de  volle filmende hersft smaken in een authentieke omgeving. Proef de op lage temperatuur gegaarde dunne runderlende uit afkomstig uit de Friese Wouden. Geniet van verse snoekbaars die ’s nachts wordt gevangen in de Friese wateren en de volgende dag door ons keukenteam wordt bereid. Of het tussengerecht van gerookte paling van visser Ale de Jager, daarbij serveren wij Friese 'Wâldgieltsjes'. Deze regionale aardappel wordt nu in culinaire kringen beschouwt als delicatesse. Maak kennis met het ‘Wâldgieltsje’ en laat u verrassen door de zachte en romige smaak van deze aardappel.​  Kies het verrassingsmenu met 3, 4, 5 of 6 gangen, waarbij u uiteraard uw voorkeuren aan kunt geven.

Als dessert kunt u genieten van een roomijs van mascarpone met ingelegde mais.  We maakten bavarois van pecannoten gevuld met kweeappelcompote. De kweeappels groeiden in de de achtertuin van De Herberg. Al het lekkers wat de natuur te bieden heeft komt zo in de heerlijkste creaties bij u op tafel.

-De Herbergiers

De prijs van het Herbergmenu:

  • 3-gangen € 39,50 p.p.
  • 4-gangen € 49,50 p.p.
  • 5-gangen € 59,50 p.p.
  • 6-gangen € 69,50 p.p.

Voor specifieke voorkeuren, bijvoorbeeld vegetarisch, kunnen wij het menu aanpassen. Mocht u een allergie hebben, dan is dat lastig voor u, maar voor ons geen enkel probleem. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom bespreken wij aan tafel met u wat wij serveren. U geeft aan hoeveel gangen u wilt, waar u wel óf niet van houdt en of u een dieet volgt, dan zorgen wij voor een culinaire verrassing. Kortom wij houden het graag persoonlijk. Wij vinden het het allerbelangrijkste dat u geniet.

Wijnen en meer       

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal om draait bij De Herberg van Smallingerland. Bij de gerechten kunnen wij bijpassende wijnen serveren. Maar wist u dat we ook een mooie selectie non-alcoholische dranken schenken, zoals ‘wijnen' zonder alcohol, gefermenteerde groenten- en fruitsappen geïnfuseerd met diverse kruiden en specerijen. De bijzondere sappen geven net als wijn lekkere complexe smaken en zijn daarom goed te combineren met onze gerechten. Wij adviseren u graag!

Zin in een culinaire avond uit, waarbij u optimaal culinair verwend wordt?  

Kalender Reserveren