Culinair Arrangement

De authentieke Herberg leent zich perfect voor een romantisch diner voor twee, of een gezellig intiem samenkomen met vrienden of familie. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle is van oorsprong een plek waar mensen plezier met elkaar beleven en herinneringen maken. Geniet van heerlijke gerechten, vol liefde bereid met producten en ingrediënten uit het seizoen. We selecteren de beste ingrediënten bij onze lokale leveranciers, in onze eigen moestuin en waar mogelijk rechtstreeks uit de Friese natuur. 

Bekijk hieronder ons actuele Herbergmenu, dé signatuur van De Herberg. Wij werken uitsluitend met dit verrassingsmenu, waarbij u uiteraard het aantal gangen en uw persoonlijke voorkeuren aan kunt geven. Ons keukenteam brengt hierin vol passie de smaakcombinaties met elkaar in balans. Zo maakt u een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken te bieden heeft. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Ons culinaire arrangement wisselt, afhankelijk van jaargetijde en is altijd geïnspireerd door de smaken die het seizoen te bieden heeft. Met het Herbergmenu geniet u zonder na te denken van al het goede dat de natuur en de omgeving te bieden heeft.

Kalender Reserveren

Het Herbergmenu

Onze chef Freddy combineert samen met het keukenteam vol passie alle smaken en ingrediënten op verrassende en ultieme wijze. Zo kunt u samen met geliefden heerlijk met elkaar aan tafel gaan en ongehinderd genieten van de frisse smaken dit jaargetijde te bieden heeft in ons actuele Herbergmenu.

We kijken reikhalzend uit naar een nieuwe lente en een nieuw geluid. Om het druilerige weer nu eerst nog even te vergeten, nodigen wij u uit om 's avonds lekker binnen te genieten van een goed glas wijn. Laat u verrassen, door de volle filmende smaken van het seizoen in een authentieke omgeving. Als voorgerecht geschroeide coquille met gemarineerd kalfsvlees, de smaken van vol, filmend en fris in ultieme wijze gecombineert. Het kalf is vanzelfsprekend afkomstig uit de mooie Friese Wouden en de coquille uit de Waddenzee. Geniet als tussengerecht van Skrei. Deze typisch winterkabeljauw is verkrijgnaar in een duidelijke periode. De vangst begint bij de eerste volle maan van het nieuw jaar. De verfijndheid van zijn spierwitte en verfijnde vlees maakt van de Skrei een uitzonderlijke vis. 
Of proef de op lage temperatuur gegaarde tamme eend. Deze eend heeft een zachte, delicate en fijne smaak, met daarbij volle en warme smaken groenten, zoals paddenstoelen en sesam. Als dessert kunt u genieten van een sorbetijs van mango,  We maakten een pudding van rijst op met een recept van Beppe, daarbij kokos en kardemon om te b;lijven verrassen. Al het lekkers wat de natuur te bieden heeft komt zo in de heerlijkste creaties bij u op tafel. Kies het verrassingsmenu met 3, 4, 5 of 6 gangen, waarbij u uiteraard uw voorkeuren aan kunt geven.

-De Herbergiers

De prijs van het Herbergmenu:

  • 3-gangen € 42,00 p.p.
  • 4-gangen € 52,00 p.p.
  • 5-gangen € 62,00 p.p.
  • 6-gangen € 72,00 p.p.

Voor specifieke voorkeuren, bijvoorbeeld vegetarisch, kunnen wij het menu aanpassen. Mocht u een allergie hebben, dan is dat lastig voor u, maar voor ons geen enkel probleem. Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom bespreken wij aan tafel met u wat wij serveren. U geeft aan hoeveel gangen u wilt, waar u wel óf niet van houdt en of u een dieet volgt, dan zorgen wij voor een culinaire verrassing. Kortom wij houden het graag persoonlijk. Wij vinden het het allerbelangrijkste dat u geniet.

Wijnen en meer       

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal om draait bij De Herberg van Smallingerland. Bij de gerechten kunnen wij bijpassende wijnen serveren. Maar wist u dat we ook een mooie selectie non-alcoholische dranken schenken, zoals ‘wijnen' zonder alcohol, gefermenteerde groenten- en fruitsappen geïnfuseerd met diverse kruiden en specerijen. De bijzondere sappen geven net als wijn lekkere complexe smaken en zijn daarom goed te combineren met onze gerechten. Wij adviseren u graag!

Zin in een culinaire avond uit, waarbij u optimaal culinair verwend wordt?  

Kalender Reserveren