van kop tot staart

Blonde d’Aquitaine

Culinair Arrangement


Om u absoluut de beste kwaliteit op uw bord te garanderen werken wij uitsluitend met een culinair arrangement: Het Herbergmenu.

Het Herbergmenu

Met het Herbergmenu geniet u zonder na te hoeven denken en garanderen wij u de optimale beleving, omdat onze chef alle smaken en ingrediënten op verrassende en ultieme wijze voor u combineert. Voor het culinair arrangement laten we ons inspireren door de smaken van het jaargetijde, dé signatuur van de Herberg. Het Herbergmenu wisselt regelmatig, soms per dag soms na een kleine twee weken, al naar gelang het seizoensaanbod, inspiratie, trends en de beleving die we willen creëren.  

Wij zijn fan van het ‘kop tot staart’ principe, waarbij zoveel mogelijk van het dier gebruikt wordt en dus zo min mogelijk verloren gaat.  
Hierdoor geen verspilling van het vlees. Er zit tenslotte veel meer vlees aan een koe dan alleen biefstuk.
Bij De Herberg van Smallingerland hebben wij een koe bij de horens gevat en dit principe onlangs toegepast om een kalf te kopen van Blonde d’Aquitaine.
Het beest komt van boer Harry uit Opende, waar ze in ruime stallen en grote weilanden leven. De koeien worden met rust en respect behandeld.

De Blonde d’Aquitaine is een vlees typisch rundveeras dat in begin jaren ’60 van de twintigste eeuw is gefokt in de Franse streek Aquitaine.
Dit relatief jonge ras begint steeds meer bekendheid te krijgen. Dat is op zich niet verwonderlijk, omdat het vlees bijzonder goed is.
Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel.

Freddy Bult - 

Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom bespreken wij aan tafel met u wat wij serveren.  U geeft aan hoeveel gangen u wilt, waar u wel óf niet van houdt en of u een dieet volgt, dan zorgen wij voor een culinaire verrassing. Kortom wij houden het graag persoonlijk. Wij vinden het het allerbelangrijkste dat u geniet.

De prijs van het Herbergmenu:

  • 3-gangen € 39,50 p.p.
  • 4-gangen € 49,50 p.p.
  • 5-gangen € 59,50 p.p.
  • 6-gangen € 69,50 p.p.

Voor specifieke voorkeuren, bijvoorbeeld vegetarisch, kunnen wij het menu aanpassen. Mocht u een allergie hebben, dan is dat lastig voor u, maar voor ons geen enkel probleem. 

Wijnen en meer       

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal om draait bij De Herberg van Smallingerland. Bij de gerechten kunnen wij bijpassende wijnen serveren. Maar wist u dat we ook een mooie selectie non-alcoholische dranken schenken, zoals ‘wijnen' zonder alcohol, gefermenteerde groenten- en fruitsappen geïnfuseerd met diverse kruiden en specerijen. De bijzondere sappen geven net als wijn lekkere complexe smaken en zijn daarom goed te combineren met onze gerechten. Wij adviseren u graag!

Zin in een culinaire avond uit, waarbij u optimaal culinair verwend wordt?  

Kalender Reserveren