Gastvrijheid is onze tweede natuur

De authentieke Herberg leent zich perfect voor een romantisch diner voor twee, of een gezellig intiem samenkomen met vrienden of familie. De Herberg van Smallingerland in Rottevalle is van oorsprong een plek waar mensen plezier met elkaar beleven en herinneringen maken. Geniet van heerlijke gerechten, vol liefde bereid met producten en ingrediënten uit het seizoen. We selecteren de beste ingrediënten bij onze lokale leveranciers, in onze eigen moestuin en waar mogelijk rechtstreeks uit de Friese natuur. 

Februari 2021 verwelkomden wij Kees Meinderts als chef in onze keuken. Met zijn gedegen ervaring bij Jonnie en Thérèse Boer (Librije) en Landgoed Lauswolt geven we hiermee een volledig nieuwe impuls aan onze keuken. Daarbij blijft onze basis onverminderd lokaal en kwalitatief. U beleeft een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken biedt. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Kees kookt al vele jaren op topniveau en zijn motto daarbij:  ‘Het moet memorabel lekker zijn!’

Herberg menu

Om u absoluut de beste kwaliteit op uw bord te garanderen, werken wij met ons befaamde Herbergmenu: U geniet zonder lang na te hoeven denken, waarbij wij de optimale beleving garanderen. De sublieme combinatie van smaken en ingrediënten verrassen op ultieme wijze. Hierbij laten we ons inspireren door de smaken van het huidige jaargetijde: dé signatuur van de Herberg. Wij koesteren de Nederlandse keuken. Werken bij voorkeur met producten uit de directe omgeving en die producten delen wij graag met u.
Zogezegd, onze basis komt van het seizoen en authentieke Nederlandse gerechten met geraffineerd gebruik van groenten en andere ingrediënten. Alhoewel buitenlandse invloeden merkbaar zijn, blijven wij dicht bij de oorsprong. Kenmerken van onze moderne en persoonlijke kookstijl: puur, vers, liefst biologisch en duurzaam.

Ons Herbergmenu wisselt regelmatig. Soms na een kleine twee weken en soms zelfs per dag, al naar gelang het seizoen aanbod, inspiratie, trends en de beleving die we willen creëren.

‘Blijf bij jezelf, dat maakt de wereld mooier.’

Uw wensen vinden we belangrijk. We komen samen met u tot uw keuze: hoeveel gangen u wilt, waar u wel óf niet van houdt en of u een dieet volgt. Ons keukenteam kookt vol passie en brengt uw wensen en mooie smaakcombinaties met elkaar in balans. Zo beleeft u een culinaire reis door het beste wat de natuur en de keuken biedt. Alles in harmonie en op elkaar afgestemd.

Uw specifieke voorkeuren, zoals bijvoorbeeld vegetarisch, passen wij in het menu aan. Ook een allergie is voor ons geen enkel probleem.

Gastvrijheid is ons tweede natuur. Wij zorgen dan ook dat iedereen zich bij ons thuis voelt.

Wij serveren de komende periode uitsluitend een Herbergmenu vanaf 4 gangen.

4-gangen € 54,00 p.p.
5-gangen € 64,00 p.p.
6-gangen € 74,00 p.p.


Wijnen en meer       

Passie en liefde voor koken met daarbij mooi aansluitende dranken is waar het allemaal om draait bij De Herberg van Smallingerland. Bij de gerechten kunnen wij bijpassende wijnen serveren. Maar wist u dat we ook een mooie selectie non-alcoholische dranken schenken, zoals ‘wijnen' zonder alcohol, gefermenteerde groenten- en fruitsappen geïnfuseerd met diverse kruiden en specerijen. De bijzondere sappen geven net als wijn lekkere complexe smaken en zijn daarom goed te combineren met onze gerechten. Wij adviseren u graag!