Menukaart
Herberg proeverijmenu
Voor diegene die niets wil missen…
Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Brood en smeersel zijn inclusief bij het Herberg proeverijmenu.
Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen.
4-gangen 63 5-gangen 73 6-gangen 83
Bijzonder en lekker
- Salade van handgepelde Hollandse garnalen, suikersla en gekookt ei, ingelegde champignons en cocktailsaus - 19
- Krokant gebakken zwezerik, andijvie met katenspek, uienmousseline en appelgember jus - 24
- Ree uit Jan Durkspolder, polenta met Wâldbeantjes, Gierse Wildeman, crème van peterseliewortel - 34
Voorgerechten
- Klassieke rundertartaar, perfect gegaarde eidooier, Aceto ui, lavascréme, paksoi, palingschuim en een zuurdesemkrokant - 15
- Carpaccio van gerookte zeeduivel, ingelegde venkel, BBQ citroengel, winterpostelein en radijs - 16
- Bereidingen van rode biet en aardpeer met kappertjes, buffelmozzerella uit Grootegast en cashewnoten - 13
- Zachte roomsoep van rivierkreeft met gestoofde prei, blini's en crème fraiche - 10
Hoofdgerechten
- Gefrituurde bloemkoolstelen, bloemkoolmousseline, pecannoten, créme van Stokalde Fryske, rode ui en een luchtige sherry sabayon - 22
- Gebakken schol, gekonfijte zuurkool, wortelmousseline, krokant Fries spek met een roomsaus van witte wijn en mosterd - 27
- Bavette van Fries rund, polenta met Wâldbeantjes, bereidingen van knolselderij en koffie jus - 29
- Zacht gegaarde hertensukade, gebakken spruitjes, rode kool, kroketje van linzen en koningsboleet - 28
- Parelhoen met gebakken witlof, Noord-Hollandse blauwe kaas, Roem van Drachten met saus van Ras el Hanout - 26
- Voor bij het hoofdgerecht; Frites - 5,5
Nagerechten
- Brownie van pure chocolade, roomijs van mascarpone, ananas en amandeltuille - 12
- Bereidingen van Wichters uit de achtertuin, sorbet en marmelade met witte chocolade, bramen uit De Wâlden met een schuim van anijs - 12
- Tarte tartin van Roem van Drachten appel, rozemarijnpudding en roomijs van boerenjongens - 13
- Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes - 15
- Vier smaken friandises voor bij de koffie - 7