Menukaart

Herberg proeverijmenu

Voor diegene die niets wil missen…

Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Brood en smeersel zijn inclusief bij het Herberg proeverijmenu.

Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen.
4-gangen  63         5-gangen   73        6-gangen   83 

Bijzonder en lekker

  • Cocktail van handgepelde Hollandse garnalen, suikersla en gekookt ei, daarbij een shake van yogurt en limoen  -  19  
  • Krokant gebakken zwezerik, andijvie met katenspek, uienmousseline en appelgember jus  -  24
  • Ree uit Jan Durkspolder, polenta met Wâldbeantjes, kersen, crème van peterseliewortel  -  34

Voorgerechten

  • Klassiek rundertartaar, perfect gegaarde eidooier, uiencompote, rode biet en zuurdesumkrokant  -  14
  • Ceviche van zeebaars, ingelegde pically groenten en een dille emulse  -  15
  • Geitenkaas van “De Molkerei”, tomatenstoof, gemarineerde tomaat en broodkrokant  -  12
  • Zachte roomsoep van rivierkreeft met gestoofde prei, blini’s en crème fraiche  -  10
  • Voor bij het voorgerecht; Ambachtelijk zuurdesembrood met smeersel  -  6

Hoofdgerechten

  • Risotto van parelgort met gepocheerd hoeve eitje, spinazie en beignets van champignons  -  19
  • Kabeljauw met gestoofde venkel, aardappelpuree met zwarte olijven en knoflook Hollandaise saus  -  27
  • Runderlende met gekonfijte aardappel gevuld met gebraiseerde runderstoofvlees, aubergine kaviaar en rode wijnjus  -  29
  • Parelhoen met gebakken witlof, Lady Beu, Roem van Drachten met saus van Ras e Hanout  -  26
  • Voor bij het hoofdgerecht;  Frites  -  5,5                                           

Nagerechten

  • Brownie van pure chocolade, roomijs van mascarpne, ananas en amandeltuille  -  12
  • Clafoutis van pruimen uit de achtertuin, rozemarijnpudding met gekonfijte citroenschilletjes  -  12
  • Klassieke wafel met rood zomerfruit, sorbet, karamelpasta en een glaasje Dokkumer ijskoffie  -  13
  • Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes  -  15
  • Vier smaken friandises voor bij de koffie  -  7