Menukaart

Herberg proeverijmenu

Voor diegene die niets wil missen…

Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Brood en smeersel zijn inclusief bij het Herberg proeverijmenu.

Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen.
4-gangen  63         5-gangen   73        6-gangen   83 

Bijzonder en lekker

  • Salade van handgepelde Hollandse garnalen, suikersla en gekookt ei, ingelegde champignons en cocktailsaus -   19
  • ​Krokant gebakken zwezerik, andijvie met katenspek, uienmousseline en appelgember jus  -  24
  • Ree uit Jan Durkspolder, polenta met Wâldbeantjes, Gierse Wildeman, crème van peterseliewortel  -  34

Voorgerechten

  • Klassieke rundertartaar, perfect gegaarde eidooier, Aceto ui, lavascréme, paksoi, palingschuim en een zuurdesemkrokant - 15
  • ​Carpaccio van gerookte zeeduivel, ingelegde venkel, BBQ citroengel, winterpostelein en radijs - 16
  • Bereidingen van rode biet en aardpeer met kappertjes, buffelmozzerella uit Grootegast en cashewnoten - 13
  • Zachte roomsoep van rivierkreeft met gestoofde prei, blini's en crème fraiche - 10

Hoofdgerechten

  • Gefrituurde bloemkoolstelen, bloemkoolmousseline, pecannoten, créme van Stokalde Fryske, rode ui en een luchtige sherry sabayon  - 22
  • Gebakken schol, gekonfijte zuurkool, wortelmousseline, krokant Fries spek met een roomsaus van witte wijn en mosterd - 27
  • Bavette van Fries rund, polenta met Wâldbeantjes, bereidingen van knolselderij en koffie jus  - 29
  • Zacht gegaarde hertensukade, gebakken spruitjes, rode kool, kroketje van linzen en koningsboleet  - 28
  • Parelhoen met gebakken witlof, Noord-Hollandse blauwe kaas, Roem van Drachten met saus van Ras el Hanout  - 26
  • Voor bij het hoofdgerecht;  Frites  -  5,5                                           

Nagerechten

  • Brownie van pure chocolade, roomijs van mascarpone, ananas en amandeltuille  -  12
  • Bereidingen van Wichters uit de achtertuin, sorbet en marmelade met witte chocolade, bramen uit De Wâlden met een schuim van anijs  - 12
  • Tarte tartin van Roem van Drachten appel, rozemarijnpudding en roomijs van boerenjongens - 13
  • Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes  -  15
  • Vier smaken friandises voor bij de koffie  -  7