Menukaart
Herberg proeverijmenu
Voor diegene die niets wil missen …….
Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Brood en smeersel zijn inclusief bij het Herberg proeverijmenu.
Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen.
4-gangen 63 5-gangen 73 6-gangen 83
Bijzonder en lekker
- Cocktail van handgepelde Hollandse garnalen, suikersla en gekookt ei, daarbij een shake van yogurt en limoen - 19
- Krokant gebakken zwezerik, andijvie met katenspek, uienmousseline en appelgember jus - 23
- Ree uit Jan Durkspolder, polenta met Wâldbeantjes, kersen, crème van peterseliewortel - 34
Voorgerechten
- Klassiek rundertartaar, perfect gegaarde eidooier, uiencompote, rode biet en zuurdesumkrokant - 13
- Ceviche van zeebaars, ingelegde pically groenten en een dille emulse - 14
- Geitenkaas van “De Molkerei”, tomatenstoof, gemarineerde tomaat en broodkrokant - 12
- Zachte roomsoep van rivierkreeft met gestoofde prei, blini’s en crème fraiche - 10
- Voor bij het voorgerecht; Ambachtelijk zuurdesembrood met smeersel - 6
Hoofdgerechten
- Risotto van parelgort met gepocheerd hoeve eitje, spinazie en beignets van champignons - 19
- Kabeljauw met gestoofde venkel, aardappelpuree met zwarte olijven en knoflook Hollandaise saus - 25
- Runderlende met gekonfijte aardappel gevuld met gebraiseerde runderstoofvlees, aubergine kaviaar en rode wijnjus - 29
- Parelhoen met gebakken witlof, Lady Beu, Roem van Drachten met saus van Ras e Hanout - 25
- Voor bij het hoofdgerecht; Frites - 5,5
Nagerechten
- Brownie van pure chocolade, roomijs van mascarpne, ananas en amandeltuille - 11
- Clafoutis van pruimen uit de achtertuin, rozemarijnpudding met gekonfijte citroenschilletjes - 11
- Klassieke wafel met rood zomerfruit, sorbet, karamelpasta en een glaasje Dokkumer ijskoffie - 11
- Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes - 15
- Vier smaken friandises voor bij de koffie - 7