Menukaart
Herberg proeverijmenu
Voor diegene die niets wil missen…
Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Brood en smeersel zijn inclusief bij het Herberg proeverijmenu.
Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen.
4-gangen 63 5-gangen 73 6-gangen 83
Bijzonder en lekker
- Cocktail van handgepelde Hollandse garnalen, suikersla en gekookt ei, daarbij een shake van yogurt en limoen - 19
- Krokant gebakken zwezerik, andijvie met katenspek, uienmousseline en appelgember jus - 24
- Ree uit Jan Durkspolder, polenta met Wâldbeantjes, kersen, crème van peterseliewortel - 34
Voorgerechten
- Klassiek rundertartaar, perfect gegaarde eidooier, uiencompote, rode biet en zuurdesumkrokant - 14
- Ceviche van zeebaars, ingelegde pically groenten en een dille emulse - 15
- Geitenkaas van “De Molkerei”, tomatenstoof, gemarineerde tomaat en broodkrokant - 12
- Zachte roomsoep van rivierkreeft met gestoofde prei, blini’s en crème fraiche - 10
- Voor bij het voorgerecht; Ambachtelijk zuurdesembrood met smeersel - 6
Hoofdgerechten
- Risotto van parelgort met gepocheerd hoeve eitje, spinazie en beignets van champignons - 19
- Kabeljauw met gestoofde venkel, aardappelpuree met zwarte olijven en knoflook Hollandaise saus - 27
- Runderlende met gekonfijte aardappel gevuld met gebraiseerde runderstoofvlees, aubergine kaviaar en rode wijnjus - 29
- Parelhoen met gebakken witlof, Lady Beu, Roem van Drachten met saus van Ras e Hanout - 26
- Voor bij het hoofdgerecht; Frites - 5,5
Nagerechten
- Brownie van pure chocolade, roomijs van mascarpne, ananas en amandeltuille - 12
- Clafoutis van pruimen uit de achtertuin, rozemarijnpudding met gekonfijte citroenschilletjes - 12
- Klassieke wafel met rood zomerfruit, sorbet, karamelpasta en een glaasje Dokkumer ijskoffie - 13
- Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes - 15
- Vier smaken friandises voor bij de koffie - 7