Kerst diner in de monumentale Herberg.

Of u nu kiest voor de volledige kerstbeleving op eerste kerstdag of de vrijheid van à la carte daarna: De Herberg is er klaar voor.

Kerst 2025

Dit jaar vieren we Kerst zoals het hoort: samen. Met familie die je lang niet zag, vrienden die erbij horen, of juist intiem met je geliefde. De Herberg van Smallingerland opent zijn deuren voor feestelijke momenten die je proeft, voelt en onthoudt.

Eerste kerstdag

Op eerste kerstdag leggen we u volledig in de watten. Geen keuzes, geen twijfel – alleen genieten. Ons culinair gastronomisch 6-gangen kerstmenu neemt u mee door de authentieke Nederlandse keuken, modern en creatief geïnterpreteerd. Een complete avond vol smaak, sfeer en verwennerij. De Herberg ademt kerst: kaarslicht, feestelijk geklede bediening, en een ambiance die u meeneemt in de magie van het seizoen.

6 gangen menu

Paté van fazant daarbij dadels, noten, salie crème, gemarineerde pompoen en sesam
---
Sousvide gegaarde spitskool, peterseliewortel, Anti Boise van kappertjes, sjalot, granaatappel, Friese Woudbonen
---
Roomsoep van paling uit De Leijen, rettich pakketje met zuurkool en appel
---
Gekonfijte heilbot met gember, rode biet puur, grapefruit, geroosterde pastinaak crème, walnotenroomsaus
---
Dunne lende van Fries rund, wafel van boerenkool, crème van koolraap met kruidnagel, shii take, truffel aardappel en een jus waarin room, rode port en grove mosterd
---
In Muscat gepocheerde Gieser Wildeman, gelei van kweepeer, sorbetijs van pure chocolade en amandel

6-gangen  88,00 

Tweede Kerstdag en het weekend erna 

Op tweede kerstdag en de zaterdag en zondag daarna kiest u zélf uw route door de à la carte menu kaart. Dezelfde verfijnde gerechten, maar nu in vrijheid samengesteld. Of kies voor ons Herberg Proeverijmenu  een culinaire reis waarin het jaargetijde leidend is en de keuken u verrast met het beste van kaart én keuken.

Kerst menukaart

Herberg proeverijmenu
Voor diegene die niets wil missen…
Smaak is het uitgangspunt van het Herberg proeverijmenu en de keuze van de keukenbemanning. Het is een selectie van kaart en/of gerechten buiten de kaart om. Hierbij wordt er gekookt met ingrediënten waarin het jaargetijde te proeven is. In logische volgorde verrassen wij u met een verschillende gerechten. Alleen mogelijk als alle tafelgenoten meedoen    
4-gangen  68         5-gangen   78        6-gangen   88 

Voor - |  Tussengerechten

  • Paté van fazant, dadels, noten, salie emulsie, pompoen crème met sesamkletskop -  15
  • Carpaccio van gerookte zeeduivel, ingelegde venkel, BBQ citroengel, winterpostelein en radijs  - 17  
  • Bereidingen van rode biet en aardpeer met kappertjes, buffelmozzarella uit Grootegast en cashewnoten  - 14                      
  • Zacht gegaarde hertensukade, uienmousseline en een kroketje van linzen - 15
  • Roomsoep van paling uit De Leijen, rettich pakketje met zuurkool en appel  - 11

Hoofdgerechten

  • Gekonfijte heilbotfilet, rode biet, grapefruit, geroosterde pastinaakcrème en een walnotenroomsaus -  33
  • Bereidingen van hert met aardappelmuffin, witlof, Lady Bleu, Gieser Wildeman en  koningsboleet  - 36
  • Dunne runderlende, wafel van boerenkool, crème van koolraap en kruidnagel, shii take, truffel aardappelchips en een jus waarin rode port, mosterd en room -  30
  • Op lage temperatuur gegaarde spitskool, peterseliewortel, Anti Boise van kappertjes, sjalot, granaatappel, Friese Woudbonen  - 27

Nagerechten

  • In Muscat gepocheerde Gieser Wildeman, gelei van kweepeer,  sorbetijs van pure chocolade met amandel  - 15  
  • Ijsparfait van stroopwafels, gelei van vossenbessen en een witte chocolade mousse  - 14
  • Vier kazen, triple-crème, jong schaap, roodflora en Stok Alde Fryske met zoetigheid en nootjes  -  16                                 

Reserveer nu – en maak van Kerst een herinnering
Of u nu kiest voor de volledige kerstbeleving op eerste kerstdag of de vrijheid van à la carte daarna: De Herberg is er klaar voor. Voor warme herinneringen, voor smaakexplosies, voor momenten die tellen.